У Сумах на підрядах департаменту інфраструктури розпилили 580 тисяч

21.12.2018

У четвер, 20 грудня 2018 року, обвинувальний акт стосовно двох керівників товариств з обмеженою відповідальністю та одного підприємця визнано судом таким, що відповідає вимогам КПК України, відтак справу призначено до розгляду по суті. Троє суб’єктів господарювання обвинувачуються в привласненні більш ніж півмільйона бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонту окремих об’єктів житлового фонду м. Суми.

У ході слідства оперативниками Управління захисту економіки в Сумській області, слідчими Слідчого управління ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області встановлено, що директор ТОВ розробив злочинну схему, залучивши до протиправної діяльності іще двох осіб, одна з яких складала відповідний кошторис, друга виступала підрядником та складала відповідні накладні та акти, у тому числі, із недостовірними відомостями про обсяги, вартість придбаних матеріалів та виконаних ремонтних робіт.

Під час такої протиправної діяльності обвинувачені привласнили частину коштів, виділених на ремонт трьох зупинок громадського транспорту, двох покрівель та одного фасаду будинків у м. Суми. Встановлено, що вартість робіт завищено на 580 тисяч гривень.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 (привласнення чужого майна, вчинене повторно, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинені організованою групою) КК України.

Учасникам ОЗГ загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: