Сумчани хвилюються через серії ДТП на Шевченка, а влада дає відписки “Будьте обережні!”

23.12.2018

У 2018 році на проспекті Шевченка в Сумах сталося кілька ДТП, в яких постраждали пішоходи, котрі переходили дорогу не десь у невстановленому місці, а саме по пішохідного переходу.

Тому жителі проспекту звернувся до одного з депутатів облради, щоб він допоміг їм у вирішенні питання з обладнанням пішохідних переходів освітленням, а також з розміщенням знаків з діодним підсвічуванням, які б були видні водіям у темну пору доби. Депутат, до якого звернулися сумчани, написав запит у Сумський міськвиконком. Відповідь влади на нього, м’яко кажучи, здивувала.

У документі говориться, що кошти, передбачені на подібні роботи в 2018 році, вже використані в повному обсязі. А далі замість звичних обіцянок внести питання про проспекту Шевченка в план робіт на 2019 рік, один із заступників мера написав, що «відповідно до п.1.7 правил дорожнього руху, водії повинні бути уважними до таких учасників дорожнього руху, як: велосипедисти, особи, які пересуваються в колісних кріслах, і пішоходи. Всі учасники дорожнього руху повинні бути обережним по відношенні до дітей, людей похилого віку та особам з інвалідністю».

Закінчується текст документа, що на 90% переписаний із ПДР, пропозицією: «Освітлення на пр. Шевченка відповідає нормативним показниками». Але ж йдеться про пішоходів, які не просять нічого захмарного, лише турбуються про свою безпеку  і своїх дітей, які йдуть до школи і зі школи, коли на вулиці темно. Причому в завдання Сумської міськради входить обов’язок робити життя сумчан комфортним і безпечним.

http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: