Сумчан попереджають про небезпеку придбання ліків в Інтернеті

24.12.2018

Українцям варто обходити покупки ліків в інтернеті «десятою дорогою». Про це розповів керівник Державного фармакологічного центру МОЗ Віктор Чумак. Він уточнив, що продаж ліків он-лайн сьогодні в нашій країні на законодавчому рівні не врегульований.

«Не розроблено ліцензійні умови для продажу ліків у інтернеті. А якщо у вас є ліцензія на торгівлю — значить, у вас є умови для зберігання ліків, для контролю за їх якістю. У разі інтернету — це «кіт у мішку». Як з «евробляхами», — зазначив він.

В інтернеті ліки коштують дешевше, каже Чумак. Але тільки тому, що це — у 99% випадків контрабанда або фальсифікат. «Невідомо взагалі, звідки продавці беруть ці ліки. Цілком можливо, що це будуть далеко не ліки. Тому потрібно обходити такі покупки десятою дорогою», — говорить він.

В цілому, за даними Міністерства охорони здоров’я, українці витрачають значні кошти на «непрацюючі ліки». Причини такої тенденції чиновники бачать в неконтрольованій рекламі лікарських засобів. З іншого боку, як вважають депутати, аптеки в Україні перетворилися в супермаркети, які переслідують, перш за все, свої комерційні цілі, забувши про соціальну відповідальність і місію.

УНН

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: