На мера Глухова подають до суду

26.12.2018

Лідера фракції “Воля народу” у Глухівській міськраді Юрій Бурлака подає на мера Мішеля Терещенка до суду. Але не через приставлені «ріжки» на сесії, а за таємно вилучені з бюджету більше 2 млн грн, у тому числі собі на премію.

Ця фотографія на минулому тижні стала основною новиною з Глухова: мер Мішель Терещенко всіма доступними йому способами показував своє відношення до опозиції. Він і у скроні крутив, і наставляв «роги» своєму опонентові Юрію Бурлаці, який вимагав розпочати позачергову сесію і розглянути питання дострокового припинення повноважень секретаря міськради Олени Демішевої. Міський голова за вже апробованим сценарієм бюджетної сесії, яка теж не відбулась, не дозволяв реєструватись п’ятьом новим депутатам від «Волі народу» і СДП, тим самим завідомо блокуючи початок роботи. Мер Мішель робив усе можливе, аби не розпочалась і позачерговова сесія, скликана на вимогу більшості депутатів. Тоді опозиція офіційно заявила, що поки їхнім депутатам будуть перешкоджати, вони взагалі не ходитимуть на жодні засідання.

Юрій Бурлака прокоментував, чи образився на Терещенка за його жести і чи буде подавати до суду: “Буду. Але не через його жести. Хай крутить собі, що хоче. Його жести не впливають ні на що. Ми всі посміялись і забули. У нього скоро президентська кампанія розпочинається, хай тренується. Але за цією дурнуватою мішурою мало хто помітив справжній злочин. Як виявилось, на той момент, як мер Мішель крутив собі в скроні і ліз до мене зі своїми рогами, він вже підписав рішення виконкому від 18 грудня, яким прийнято зміни в бюджет 2018 року. Таким чином, члени виконкому підпільно поділили більше 2 мільйонів вільного залишку минулого року, вони їх прожрали, пустивши в тому числі і на премії для мера, заступників. У Глухові наступила повна анархія, адже в членів виконкому нема таких повноважень, це виключно функції депутатів. Це має обговорюватись тільки на сесії. Рішення №348 суперечить Бюджетному кодексу, і, наскільки мені відомо, дехто з членів виконкому вже почав відкликати свої підписи під ним. Це абсолютний злочин, неповага до громади, порушення закону. Саме цього ми і не маємо права не помітити чи подарувати, на відміну від французьких дуль, ріжків та іншої клоунади від мера”.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: