Шосткинська “Зірка” наступного року відновить виробництво порохів

26.12.2018

У 2018 році ДК «Укроборонпром» почав створення комплексу підприємств боєприпасної галузі. Це пов’язано зі складними технологічними ланцюгами, які необхідні для створення артилерійських боєприпасів, інформує сайт державного концерну.

Для створення навіть одного артилерійського снаряда необхідно об’єднати зусилля багатьох підприємств і НДІ, які розробляють та виготовляють десятки окремих складових, засоби ініціювання і вибухові речовини. Щоб виконати це масштабне завдання, державна цільова програма, реалізована через Міністерство економічного розвитку і торгівлі, передбачає поетапне виділення в найближчі роки значних коштів на придбання високоточних верстатів та іншого обладнання для серійного виробництва.

«Зазначимо, що основна частина з цих підприємств знаходиться у Шостці, де три підприємства «Укроборонпрому» мають необхідні технології, виробничі приміщення та високопрофесійні кадри. Мова йде про «Шосткинський казенний завод «Імпульс», ДНДІ Хімічних продуктів та «Шосткинський казенний завод «Зірка», – ідеться у повідомленні.

«Укроборонпром» інформує, що у 2018 році «Імпульс», крім робіт над програмою «Ракетний щит», почав спільне виробництво 40-мм гранат за стандартом НАТО. ДержНДІХП перейшов на серійне виготовлення піхотного реактивного вогнемета РПО-16, який вже сотнями поставляється у війська. А «Зірка» у наступному році відновлює виробництво піроксилінових порохів.

http://shostka.info//

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: