Сніг затопив квартири сумської 5-поверхівки

26.12.2018

Сумчани, які мешкають у будинку на проспекті Шевченка, 12, уже два роки живуть ледь не під відкритим небом. Дах їх будинку радше нагадує решето, аніж конструкцію, що захищає від опадів. Покрівлю не ремонтували близько 40 років.

Жителі 5-поверхівки просять допомогти відремонтувати дах. Адже через діри в покрівлі квартири сумчан заливають талі води. Через це на стінах і стелі потьоки та обвалена штукатурка. «Від того, що тане сніг, постійно тече стеля. Ми не робимо ремонт. Зробимо, все вже потекло. Отам уже грибок, мабуть. Воно не замазується нічого. Ми не знаємо, що нам чекати кожного року. Майстри до нас не приходять, кажуть, що ми своїх людей не пустимо. Наші чоловіки лазять постійно на дах, скидають звідти от такі брили льоду. Ми стоїмо там, чергуємо, щоб нікому на голову не впало, і це кожного року», — говорить Марія Пугачова, мешканка будинку.

Сумчани вже зверталися до комунальних служб, але відповіді, коли ж їхній дах відремонтують, так і не отримали. «Враховуючи, що видатки бюджету на наступний рік по житловому фонду, по капітальному ремонту житлового фонду близько 17 мільйонів гривень, то вірогідність того, що попаде вказаний будинок у титульний список, зараз визначити дуже важко», — повідомив Віктор Павленко, заступник директора департаменту інфраструктури Сумської міськради.

Доки комунальники вирішують, чи відремонтують покрівлю наступного року,жителі кожного дня чистять сніг та викидають льодові брили з даху, щоб не затопило квартири.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: