Касаційний суд установив, що директора школи в Глухові звільняли незаконно

27.12.2018

Про рішення Верховного Суду директор ЗОШ №2 Алла Рябуха повідомила у Фейсбуці.Епопея з її звільненням у Глухові тривала майже два роки. Як неодноразово заявляла Алла Рябуха, звільнення з роботи вона вважає травлею з боку команди мера Мішеля Терещенка за те, що вона як депутат міської ради від БПП має свою точку зору і відмовляється голосувати за сумнівні, непідготовлені і абсолютно непрофесійні рішення міськради. Щоб підтримати видимість законності, їй, починаючи з початку 2017 року, оголосили три догани: за ненабраний 10-й клас, за нібито несправедливі премії вчителям та за щербаті тарілки в школі.

ЇЇ звільнили у травні 2017 року. Після оскарження в суді вона була поновлена на роботі Глухівським міськрайонним судому у серпні місяці, але відділ освіти подав апеляційну скаргу.

У вересні Апреляційний суд Сумської області визнав, що директор Глухівської ЗОШ №2 Алла Рябуха займає посаду директора навчального закладу на законних підставах. Колегія суддів палати з розгляду цивільних справ, заслухавши сторони та дослідивши матеріали справи, апеляційну скаргу міського відділу освіти не задовольнила та залишила рішення суду першої інстанції в силі. Тоді міська влада звернулась до Касаційного суду.

Алла Рябуха залишилась серед опозиційних до чинного мера депутатів. Через це, за її словами, влада занадто прискіпливо весь час вишукувала недоліки у роботі школи, ігнорувала проведення широкомасштабних загальноукраїнських заходів, наприклад, ЗОШ №2 виграла конкурс на проведення міні-EdCamp у березні 2017 року. Ці конференції проходять у форматі дискусійного заходу. Вони щоразу збирають педагогів з усієї країни, але глухівська влада неофіційно заборонила відвідати місцевим педагогам тренінг нового формату.

https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: