Сумчан визнали найкращими на чемпіонаті зі спортивних і бальних танців

28.12.2018

Сумські танцюристи перемогли на Всеукраїнському чемпіонаті спортивних та бальних танців, який відбувся в Києві 23 та 24 грудня. Організувала його СГОСТУ – спілка громадських організацій спортивного танцю України.

Цього року на змаганнях виступали понад 700 пар танцюристів. Сумську область представляли 12 пар, які виступали у шести вікових категоріях.

Командний кубок чемпіонату сумські танцюристи вибороли, обійшовши команди з Києва та Одеси. За результатами медального заліку, сумські спортсмени дістали 6 золотих медалей, 4 срібних та 1 бронзову.

«У нас медалі є в усіх програмах, більше у загальній та латиноамериканській програмі. Чемпіонат України СГОСТУ, туди попадають лише переможці обласних змагань по загальній програмі 10 танців, латиноамериканській, європейській, це лише рейтингові пари, це найвище, що може бути», — говорить тренер Олексій Медуниця.

За словами організатора змагань Ігор Машина, сумська команда йшла до цього результату кілька років. Була у трійці, їм завжди трохи не вистачало трохи. В цьому році вони гідно боролися за перемогу.

Сумські танцюристи також вийшли у фінал на Чемпіонаті світу з бальних танців, що відбувся в грудні цього року в Парижі. У загальному заліку танцюристи увійшли у десятку, поступившись спортсменам з Америки, Росії, Нідерландів. Наразі дві сумські пари готуються до виступу на закритому турнірі у Відні. Змагання відбудуться у Королівському Палаці 20 січня 2019-го року.

tv.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: