Сумчани більше не побачать диких тварин у цирках

28.12.2018

Кабмін підтримав ініціативу Міністерства екології та схвалив поправки до законодавства про захист тварин від жорстокого поводження. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Тепер в Україні буде заборонено використовувати диких тварин у цирках. Повна відмова цирків від використання звірів відбудеться тільки через п’ять років. Даний термін необхідний, щоб за цей час підібрати заповідники для тварин і розподілити їх туди.

«Ми не можемо в один день заборонити використання тварин, не подумавши, що буде з ними далі, хто їх буде утримувати і годувати. Україна – не перша країна, яка проходить цей шлях. І ми отримаємо великий опір від людей, які не готові відмовитися від експлуатації тварин», – повідомили у відомстві.

Заборона на використання диких тварин у цирках є в Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Данії, Латвії, Нідерландах, Румунії, Словенії, Фінляндії, Швеції та Португалії. У Болівії, Греції, Данії, на Кіпрі і Мальті заборонені циркові виступи як диких, так і домашніх тварин.

Нагадаємо, у Конотопі крім того заборонили цирки-шапіто.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: