Голову сільради на Сумщині піймали на хабарі

29.12.2018

Прокуратурою Сумської області сьогодні, 29 грудня , повідомлено про підозру голову однієї із сільських рад Білопільського району. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища) КК України.

Співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області та детективного підрозділу Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури встановлено, що очільник села вимагав від громадянина 12 тис грн за нестворення перешкод у збиранні посадженого ним врожаю.

Так, вказаний громадянин на підставі відповідного рішення цієї ж сільської ради понад 10 років обробляв земельну ділянку сільськогосподарського призначення. Достовірно знаючи про наявність такого рішення, сільський голова виніс на розгляд сесії питання про передачу частини цієї ділянки, на якій уже був посаджений урожай, іншій особі. Після цього він висунув користувачу вимогу про передачу йому 12 тис грн, інакше погрожував усіляко перешкоджати збиранню урожаю, у тому числі шляхом повідомлення правоохоронних органів про нібито незаконне зайняття земельної ділянки. Факт отримання обумовленої суми задокументовано правоохоронцями.

Довідково: за скоєне підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: