Молодики викрали автівку і застрягли у сніговому заметі

30.12.2018

До чергової частини Роменського відділу поліції близько третьої ночі звернувся житель одного з сіл Роменського району. Молодий чоловік повідомив, що його товариші по роботі, які працюють в одній з охоронних фірм, під час об’їзду об’єктів помітили в кюветі його автівку АЗЛК-«Москвич». Остання знаходилася в сніговому заметі між с. Глинськ та с. Ярмолинці. За словами 29-річного заявника, він близько 22:00 приїхав додому, припаркував свою автівку біля двору і, не замикаючи дверцят, пішов відпочивати.

Слідчо-оперативна група Роменського відділу поліції, яка відразу виїхала на виклик, чи не відразу встановила осіб, причетних до угону.

«Наших співробітників біля виявленого автомобіля очікували колеги заявника, – розповідає Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. – Вони повідомили, що неподалік покинутого транспортного засобу виявили двох підозрілих молодих людей, котрі пішки рухались від машини в бік райцентру».

Правоохоронці опитали хлопців. Вони виявились земляками потерпілого, їм 18-ть та 20-ть років. Останні відразу зізналися в угоні автомобіля. Розповідають: після святкового вечора, що відбувався у місцевому коледжі, вони вирішили їхати до райцентру. Для чого «вдало» скористалися полишеною неуважним власником незамкненою машиною.

До того ж, у салоні виявились не тільки повний пакет документів на саму машину, а й чимала сума грошових коштів. Однак на заваді їх планам стала негода. Заїхавши в сніговий замет, «москвич» застряг. Тоді молоді люди, не завдаючи собі зайвого клопоту, покинули машину і рушили у райцентр пішки. Невідомо, до яких би наслідків призвели б дії молодих людей, якби не уважність співробітників охоронної фірми та не оперативність працівників поліції.

Наразі стосовно хлопців слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 289 ч. 2 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За скоєне їм загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі, проте остаточну «крапку» в цій справі поставить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: