Комунальну електроенергію Нацкомісія назвала комерційною

01.01.2019

Із 1 січня 2019 року може змінитись статус у комунальної електроенергії – зокрема, тієї, що йде на освітлення під’їздів і сходів, і яка використовується у роботі ліфтів. Якщо раніше вона вважалась такою, що йде на потреби населення, тепер її пропонують вважати комерційною. Рішення про таке прийняла Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг 21 грудня 2018 року.

“З 01 січня 2019 року відбувається перший етап впровадження нового ринку електричної енергії. Зокрема, НКРЕКП здійснено заходи з відокремлення діяльності з постачання від діяльності з розподілу електричної енергії, що є необхідним та надважливим чинником для забезпечення конкуренції на ринку електричної енергії”, – повідомив начальник управління цінової та тарифної політики у сфері електроенергетики НКРЕКП Руслан Кайдаш.

Комунальна електроенергія закладена у тариф на утримання будинків. За словами Романа Гученка, голови Асоціації ОСББ «Сумщина», зміни стосуватимуться найперше житлових організацій-управителів:

“Ці особи є представниками співвласника – вони не продають електричну енергію, вони за яку ціну взяли, за таку й виставили співвласникам – співвласники заплатили. По тому, що відбувалось в НКРЕКП, вони вважають, що це є комерційна електроенергія.

На сьогоднішній день ця електрична енергія збільшується в чотири рази. Ми маємо розуміти: 1,68 грн зараз, буде – 3,10 грн плюс передоплата. Тобто замість 100 тис. грн ЖЕК має заплатити 200 тис. грн і плюс передоплату ще 400″.

https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: