За два святкові дні на Сумщині “швидку” викликали понад 600 разів

03.01.2019

За два дні – 31 грудня та 1 січня – на Сумщині до “швидкої допомоги” надійшло понад 600 викликів. У травмпункт Сумської міської лікарні №1 звернулися 94 людини.

Олександр Бугайов, лікар-ортопед Сумської міської лікарні №1 говорить:

“В основному постраждалі йдуть з переломами і розтягненням зв’язок, забоями. У зв’язку з сьогоднішніми погодними умовами кількість пацієнтів збільшилось. Люди святкують, вживають алкоголь, і я думаю це пов’язано, тому шо порушується координація. Надзвичайних ситуацій не було, все пройшло добре”.

У новорічну ніч диспетчерська служба швидкої допомоги працювала у звичному режимі, говорить керівниця служби. За перше січня до них надійшло 613 звернень і стільки ж було виїздів – по всій області. Ще 300 людей консультували телефоном.

“Єдине, на що треба звернути увагу – це збільшення кількості звернень за медичною допомогою у нашу оперативно-диспетчерську службу. Першого числа ми спостерігали збільшення кількості звернень, порядку 30-40 викликів більше, ніж зазвичай. Звернень з приводу якихось нещасних випадків, які б трапилися при використанні феєрверків, петард, бенгальських вогнів, у нас не було зареєстровано за 31-1 число”, – розповіла керівник служби медицини катастроф Галина Білоус.

https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: