Сумчани три роки живуть без гарячої води

03.01.2019

Сумчани, які мешкають в будинку 11 по вулиці Глінки, уже 3 роки без гарячої води. Аби просто помити посуд, потрібно гріти каструлі з водою.

У будинку встановлений загальний бойлер, та, аби він працював, необхідно мати ще циркуляційний насос. Ті, у кого вистачає коштів, встановлюють бойлери у квартирах. І тут виникає інша проблема — через постійний підігрів води у будинку дуже часто не витримує електромережа. «Люди можуть підігрівати чи газом, чи хто, може, ставить бойлер. Кабель у нас у дуже поганому стані. У тому році вибивало світло чи не щотижня по 2 рази», — говорить сумчанка.

Мешканці кажуть, що кошти (140 тисяч), які минулого року департамент інфраструктури виділив на покупку насоса, витратили не за призначенням. В обслуговуючій організації КК «Сумитехнобудсервіс» розповіли, що ці гроші спеціально перенаправили  на ремонт теплової мережі.

«Департамент виділив гроші на циркуляційну лінію, але їх перекваліфікували і зробили опалення, щоб люди були з опаленням цієї зими. Тому що була загроза того, що можуть залишитися без опалення. Там треба було замінити близько 100 метрів транзитної труби», -повідомив Сергій Хрупа, директор КК «Сумитехнобудсервіс».

Коли у людей з’явиться гаряча вода – невідомо. Директор ЖЕКу запевнив, якщо кошти виділять – обов’язково встановлять насос.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: