У Сумах на плитку пішло у 10 разів більше, ніж на ліфти

04.01.2019

Голова Сумської обласної ради висловив співчуття родині загиблого в сумському ліфті малюка.  «Я висловлюю співчуття родині загиблого немовляти. Це – непоправима втрата і горе для сім’ї. Звертаюся до правоохоронних органів якнайоб’єктивніше підійти до розслідування цієї трагедії і покарати винних», – сказав Володимир Токар.

За його словами , майже половина підйомників у Сумах відслужила 25-річний термін, а значить має бути замінена чи капітально відремонтована. Втім, на кінець 2018 року, у Сумах 300 ліфтів залишилися не полагодженими.

Буквально 27 грудня 2018 року, даючи коментар місцевим ЗМІ, Володимир Токар сказав у своєму інтерв’ю: «У Чернігові, якщо не працює ліфт, це надзвичайна пригода. У нас цьому не приділяють належної уваги.. Як господарникам місцевій владі, в першу чергу, треба визначитися, що має бути в пріоритеті. А це – медицина, дахи, ліфти тощо. У нашому місті в пріоритеті лише плитка у дворах».

«Це – небажання дбати про сумчан, – впевнений голова обласної ради. У доповідній записці щодо виконання бюджету Сум за 9 місяців минулого року йдеться про те, що на благоустрій Сум, куди входить укладання плитки, витрачено 209 млн грн. На ліфти – 18 млн грн. Різницю відчуваєте? На ремонт водопровідних систем, які зношені на 80%, витрачено лише 12 млн грн, а на житловий фонд – 14 млн грн».

Голова облради також зауважив, що за останні 5 років у міськраді збільшився штат на 224 особи. У міського голови Сум – 7 заступників (більше тільки в Київській міській раді), але робота від цього кращою не стала і це показують сумні приклади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: