Патрульні “за ноги” рятували сумчанку від самогубства

04.01.2019

3 січня, близько 18:00, екіпаж патрульних отримав повідомлення про конфлікт в одній із квартир на проспекті Шевченка.

Прибувши на місце, поліцейські встановили, що мешканка квартири після спільного вживання алкогольних напоїв зі своїм знайомим вигнала його з приміщення та погрожувала вистрибнути з четвертого поверху разом зі своєю дитиною. Під час спілкування чоловік розповів, що в помешканні разом із матір’ю проживає 13-річна дитина з особливими потребами. Зважаючи на серйозність намірів 34-річної жінки, яка ніяким чином не бажала слухати вмовлянь свого знайомого та вже відчинила вікно у квартирі, патрульні відразу ж почали налагоджувати з нею зв’язок.

«В цій ситуації потрібно було приймати швидке, але правильне рішення. Одна неправильно сформульована фраза чи незрозумілий для жінки жест міг призвести до незворотних наслідків. Наше найголовніше завдання було не дозволити нетверезій матері заподіяти шкоду ні собі, ні своїй же дитині», — розповідає інспектор 4-ї роти батальйону управління патрульної поліції в Сумській області Пилип Ворона.

Через деякий час жінка зачинила вікно та впустила до квартири патрульних. Умови, в яких проживала сім’я, просто вразили охоронців порядку — безлад, антисанітарні умови та пляшки з-під алкоголю.

Громадянка почала розповідати охоронцям порядку про своє життя, про сина, однак у якийсь момент різко побігла до вікна, відчинила шибку та намагалася вистрибнути з нього. На щастя, вчасно зреагували патрульні — вони кинулися до неї та в останній момент спіймали матір за ноги.

Розуміючи, що в такому стані жінку із сином не можна залишати, патрульні викликали лікарів. Далі патрульні передали дитину до медичного закладу, а жінку направили до психоневрологічного диспансеру.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: