Влада Сум у загибелі малюка в ліфті звинуватила його батьків

04.01.2019

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міськради Антоніна Кохан розмістила у Фейсбуці пост, в якому фактично переклала вину за загибель у ліфті малюка на його рідних. На думку посадовиці, мама і дідусь дитини не дотрималися «елементарних правил» користування ліфтом.

Антоніна Кохан радить сумчанам, «поки іде слідство», вивчити ці правила і «повісити у себе в ліфті» та додає їх чомусь у російськомовному варіанті без посилання на джерело (ким і коли встановлені).

«Що значить “повісьте ці правила у себе в ліфті”? Це мешканці самі повинні робити таблички, чіпляти їх у ліфті? А служби для чого?», – запитує Georgina Reka .

«Партії міняються і місце роботи, але принципи і навички не проп’єш! – пише журналіст Сергій Моша – Зламався ліфт – загинула дитинка? Влада ніпрічьом! То мама правила не читала, а дід коляску не встиг вихопити! Правила правилами, але перш ніж мама з дідом порушили якусь інструкцію, яка в ліфті і близько не висіла, ціла купа ПОСАДОВИХ ОСІБ порушила цілу купу інших “інструкцій” та ще й витратила купу бюджетних грошей… Давайте кожен буде відповідати за своє? рідні маленького Богданчика вже за своє відповіли. А чи відповість за своє влада і ко?».

Сергія Мошу підтримує і Владимир Руденко. «Мені здається, що в нашій державі, всі можновладці, і “маленькі” і “великі”, так навчилися засирати мізки, щоб відволікти увагу людей від головного. У випадку з ліфтом, спроба все звалити на людей, які непоправно постраждали, на їх самих же, це чергова спроба міської влади “заболтать”проблему. Вони дістали “з шафи” Правила користування ліфтом, замість того, щоб дістати Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів, в яких описано все, для того, щоб ліфти працювали так, як треба, а також посадові інструкції всіх осіб, які мають відношення до ліфтового господарства. Маю надію, на те, що прокуратура в усьому зуміє розібратися».

Зазначимо, що після такої реакції сумчан директорка Департаменту комунікацій прибрала пост з «порадами» зі своєї сторінки, але читачі встигли його  відсканувати:

xpress.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: