У Сумській єпархії відреагували на пікет біля Спасо-Преображенського собору

07.01.2019

Як уже повідомлялм “Сумські дебати”, вчора, біля Спасо-Преображенського собору в Сумах зібралися молодики з плакатами, що агітували  прихожан храму переходити до ПЦУ.

У Сумській єпархії Української Православної Церкви акцію розцінили як провокацію радикалів і ромістили повідомлення на офіційному сайті:

“Вранці 6 січня 2019 року навпроти центрального входу Спасо-Преображенського кафедрального собору група осіб (близько 15 чоловік) провела пікет, основна ідея якого була висловлена у гаслах.

Учасники пікету мали символіку радикальної організації “Правий сектор”, яка неодноразово проводила антицерковні акції в Сумах та відома своєю антиправославною ідеологією. Як і раніше, учасники акції висловлювались проти “московської церкви”, повторювали безпідставні звинувачення та ідеологічні штампи, що лунають останнім часом та створюють атмосферу ворожості по відношенню до православних мешканців Сум, розпалюють ворожнечу на релігійному грунті.

Крім спвіробітників поліції, що були присутні на провокації та жодним чином не реагували на протизаконні дії радикалів, серед учасників акції також були присутні державні службовці Сумської обласної державної адміністрації. Така адміністративна підтримка створювала атмосферу заохочення та безкарності протизаконних дій радикалів.

Парафіяни кафедрального собору проявили витримку та розважливість, тому акція радикалів, яка тривала загалом близько 40 хвилин, не досягла своєї мети”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: