Очільник області Микола Клочко доручив передати всі матеріали щодо ряду підприємств ліфтового господарства, власником яких є одна особа, до правоохоронних органів

08.01.2019

Однією з головних тем апаратної наради при голові облдержадміністрації цього разу була несправність ліфтів в Сумах, внаслідок чого загинула дитина.

В ході апаратної наради керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ повідомив Миколі КЛОЧКУ, що з відкритих джерел стало відомо, що позитивний висновок сумському ліфту-вбивці видала фірма його ж балансоутримувача.

«За інформацією, яку надало нам Управління держпраці у Сумській області, складається враження, що у вас усе ліфтове господарство в місті Суми зав’язано на одній особі, фірми якої утримують ліфти, здійснюють капітальний ремонт та ще й дають експертні висновки щодо їхньої придатності до експлуатації. Саме за такою схемою було здійснено капітальний ремонт ліфта, який і став причиною трагедії», – зазначив Дмитро Живицький.

Микола Клочко доручив передати всі зібрані документи до правоохоронних органів, адже вони можуть стати ще одним кроком до визначення винуватих у смерті дитини.

Крім того, голова облдержадміністрації наголосив на тому, що сьогодні вигідніше купити новий ліфт, який прослужить 25 років і більше, однак міська влада чомусь цього не робить. Натомість ремонтує старі зношені ліфти, які й можуть призвести до таких трагедій.

«На мій погляд, наразі можна знайти нові ліфти за пристойну ціну, які будуть не набагато дорожчі, ніж капітальний ремонт. Але комусь, вочевидь,  вигідніше і «цікавіше» ремонтувати старі ліфти, аніж купувати нові. І це також питання до правоохоронних органів», – зазначив Микола Клочко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: