Податкова міліція Сумщини ліквідувала конвертаційний центр із оборотом 60 млн грн

09.01.2019

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області ліквідували конвертаційний центр з обсягом операцій понад 60 млн. гривень.

У рамках розслідування кримінального провадження за ст.ст. 205, 191 КК України встановлені мешканці Сум, які надавали підприємствам реального сектору економіки Сумської області послуги з незаконного формування податкового кредиту, мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

Для здійснення протиправної діяльності організатори конвертаційного центру зареєстрували і придбали низку фіктивних та транзитних підприємств у Києві та Сумській області. На рахунки цих підприємств бізнес реального сектору економіки переводив безготівкові кошти у якості оплати за нібито придбані товари, роботи та послуги. У подальшому незаконно проконвертована готівка (за винятком 10-12%, яка слугувала «винагородою» за надання незаконних послуг) передавалася клієнтам.

За результатами обшуків на підставі ухвал суду за адресами знаходження «тіньового» офісного приміщення, що використовувався учасниками конвертаційного центру, а також за місцем мешкання фігурантів виявлено та вилучено докази протиправної діяльності. Це – 27 печаток підконтрольних суб’єктів господарювання, документи бухгалтерського та податкового обліку, чорнові записи, мобільні телефони, носії електронної інформації.

Слідчі дії тривають.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: