Микола Войтенко: Уряд має скасувати постанови про підвищення тарифів, інакше у галузі ЖКГ настане колапс

09.01.2019

Зависокі тарифи на послуги ЖКГ та чергове їх підвищення, позбавлення населення субсидій, заборгованість із заробітної плати: на такі дії влади населення України і Сумщини зокрема, відповіло масовими неплатежами.

Заступник голови фракції Опозиційного блоку в Сумській обласній раді Микола Войтенко говорить, що за даними Держстату, в листопаді 2018 року українцям було нараховано до сплати за послуги ЖКГ 14,2 млрд грн, а заплатили вони лише 6,6 млрд грн, тобто 46,6%.

«При цьому, – наголошує депутат, – у 2018 році, в порівнянні з попереднім, кількість отримувачів державної субсидованої підтримки тільки на Сумщині зменшилася у 1,6 рази. Середня зарплата по області становить 7517 грн, а комунальні платежі за двокімнатну квартиру – 2500 грн. Це ненормально, коли людина витрачає понад третину своїх доходів на квартплату! Тоді як німці – менше 10%, а американці близько 7%».

За словами Миколи Войтенка, станом на 1 грудня 2018 року сукупний борг населення України за послуги ЖКГ склав рекордні 47,7 млрд грн, і лише за один місяць збільшився майже на 7,8 млрд грн.

«Вже більше половини населення не сплачує за послуги ЖКГ. І кількість неплатників явно буде рости. Українці, які бачать у рахунках за «комуналку» захмарні тарифи, що не мають нічого спільного зі здоровим глуздом, просто ігнорують платіжки», – зазначає депутат.

Він переконаний, що уряд має скасувати постанови про підвищення тарифів на газ для населення на 23,5% і про зростання комунальних тарифів з 1 січня 2019 року. «Ситуацію потрібно рятувати, інакше люди взагалі перестануть платити і у галузі ЖКГ настане колапс, який жителі Ковпаківського району Сум мали змогу відчути восени – на початку опалювального сезону», – резюмував обласний політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: