На Сумщині більше не випускають газету, яка існувала понад 100 років

10.01.2019

Газету «Конотопський край», яка існує понад 100 років, перестали випускати з 1 січня. Про це повідомили у секторі міської ради з питань внутрішньої політики.

Як розповіла головна редакторка газети Світлана Мороз, до 31 грудня 2018 року видання мали «роздержавити». Однак міська рада не ухвалила рішення про вихід зі складу співзасновників. Тому, згідно з Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», випуск газети з 1 січня є незаконним, а свідоцтво на право випуску — недійсним.

“Процес ліквідації ще не розпочали — для цього потрібне відповідне рішення міськради. Проте газета, як комунальне видання, видаватись більше не буде”, – сказала редакторка.

Мороз зауважила, що видання останнім часом не окуповувалось. З кожним роком зменшувався тираж. Коштів, які заробляли від реклами та договорів, не вистачало, щоб утримувати штат з п’яти працівників.

За її словами, газети, що роздержавилися раніше, вже відчули скруту через відсутність фінансування і зменшення тиражу. Без підтримки міської ради, у якому б форматі не існував «Конотопський край», газета не зможе функціонувати повноцінно.

Тим, хто встиг передплатити газету, повернуть кошти, але згодом. Наразі ще не визначили, як повертатимуть гроші: через листонош чи у відділення пошти.

Громадсько-політичну газету «Конотопський край» заснували в 1917 році під назвою «Конотопская газета». З того часу видання встигло змінити 14 назв та більше 35-ти редакторів. 21 квітня 2019 року газета має відзначити своє 102-річчя.

https://konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: