У Сумах шалений ажіотаж, щоб пройти флюорографію

10.01.2019

Як уже повідомляли “Сумські дебати”, в обласному центрі вийшла з ладу половина комунальних флюорографів. У зв’язку із цим у медичних закладах, де апарати працюють, спостерігаються шалені черги, тим паче, що в Сумах високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ.

Сумчанин Андрій Мараховський став свідком “штурмування” кабінету флюорографії  у 5-й міській лікарні:

“Скандал среди пенсионеров за очередь в 5 полеклинике 7.30 Паника , как на убой все спешат!(”

“Как в Европе. «Живая» очередь, с высокой температурой, инфекцией все вместе ждут 2-3часа”, – обурюється у соцмережі Василь Яременко.

Як прокоментував у Фейсбуці обласний рентгенолог Ярослав Жданов, комунальний заклад Сумської обласної ради “Сумський обласний діагностичний центр” безкоштовно проводить флюорографічне обстеження пацієнтів Сумської області. кабінет працює з 8.00 до 16.00 (точніше до 120-го пацієнта (згідно рекомендованих вимог виробника обладнання)). Обідня перерва з 12.00 до 12.30 Для проведення обстеження при собі необхідно мати документ, що засвідчує особу (паспорт, студентський або військовий квіток, пенсійне або водійське посідчення).

“Велике прохання – не потрібно працівникам діагностичного центру висловлювати своє невдоволення, що в міських лікарнях не працюють апарати. Ми працюємо та намагаємося підтримувати працездатність нашої апаратури. Результати можна отримати наступного дня в реєстратурі закладу”, – повідомив лікар.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: