Суд призупинив провадження у справі про поновлення Семеніхіна на посаді мера

10.01.2019

Сьогодні, 10 січня, у Сумському окружному адмінсуді відбулося четверте засідання за позовом Артема Семеніхіна. Він позивається проти виконавчого комітету Конотопської міської ради, Конотопської міської ради Сумської області та Державного реєстратора відділу з питань державної реєстрації та просить визнати протиправним та скасувати рішення про дострокове припинення його повноважень як міського голови.

Нагадаємо, 28 серпня на сесії Конотопської міської ради за відсутності міського голови та секретаря міської ради Артема Семеніхіна було усунено з посади, про що складено запис в Єдиному державному реєстрі. Під час минулого судового слухання, 27 грудня, було оголошено перерву у зв’язку з відсутністю представника відповідача.

Сьогодні під час судового засідання відповідачем були подані додаткові пояснення, серед них – новий протокол засідання міської ради, який з’явився на офіційному сайті лише 8 січня. Також було долучено як доказ диск з відеозаписом засідання, під час якого проголосували за усунення Семеніхіна з посади міського голови. Через те, що відео виявилося пошкодженим, суд оголосив технічну перерву.

Після перерви представник відповідача подав заяву про відвід судді через розгляд справи без другого відповідача – державного реєстратора. Останній не з’явився на слухання у зв’язку з хворобою, хоча доказів цього до заяви не додав.

У зв’язку із заявою про відвід суддя Соп’яненко пішов до нарадою кімнати. Після повернення вирішив призупинити провадження у справі до прийняття рішення по відводу.

Орієнтовно судове провадження поновиться в кінці січня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: