Ремонти доріг та очисних споруд – у найближчих планах Краснопільської ОТГ на Сумщині

10.01.2019

Про це першому заступнику голови облдержадміністрації Вадиму АКПЄРОВУ та голові обласної ради Володимиру ТОКАРЮ розповів голова громади Юрій ЯРЕМЧУК

Вадим Акпєров та Володимир Токар побували на підприємстві, яке в смт Краснопілля надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення і обслуговує очисні споруди.

За словами Юрія Яремчука, одним із проблемних питань життєдіяльності громади, зокрема селища Краснопілля, є реконструкція очисних споруд. Ці об’єкти біологічного очищення проектувалися понад 40 років тому і за своїм технологічним призначенням не були розраховані на видалення сполук фосфату, азоту та в цілому не відповідають сучасним вимогам.

Першим кроком у вирішенні цього питання є розробка проектно-кошторисної документації реконструкції очисних споруд. На сьогодні селищною радою вивчається як вітчизняний, так і міжнародний досвід проведення відповідних робіт. Тож Краснопільська ОТГ звернулася до керівництва облдержадміністрації та обласної ради з проханням розглянути можливість співфінансування реалізації даного проекту.

Також під час свого візиту на Краснопільщину Вадим Акпєров і Володимир Токар разом із Юрієм Яремчуком, в.о старост громади обговорили проблемні питання та подальші кроки розвитку об’єднаної громади. Таким важливим питанням є проблема дорожнього будівництва. Громадою проводиться робота щодо залучення коштів з різних джерел, сільгосппідприємств, державного та обласного бюджетів для проведення ремонтних робіт на найбільш проблемних ділянках. Загалом з селищного бюджету громада планує витратити на ці цілі близько 2,8 мільйона гривень. І до обласного керівництва селищна рада звертається з проханням також взяти участь у співфінансуванні робіт поточного ремонту доріг громади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: