Полонених моряків, серед яких – уродженець Шостки, “судитимуть” не раніше ніж за рік

11.01.2019

Суд у справі військовополонених українських моряків розпочнеться не раніше ніж за рік. Про це в ефірі “Прямого” розповів адвокат Ілля Новіков.

“Сам суд, якщо він буде, відбудеться не раніше, ніж через рік. Найшвидше – через півроку, але це нереалістично. Тому дуже важливо до цього суду не довести”, – заявив адвокат.

За його словами, такі «суди» мають уже підготовлений вирок і мають виключно формальний вигляд.

“Ці засідання взагалі не варто розглядати, як «суд» у справі моряків”, – додав Новіков.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру “Яни Капу” й двом катерам “Бердянськ” і “Нікополь”, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Серед затриманих військових моряків у Керченській протоці – командир малого броньованого артилерійського катера «Нікополь», уродженець Сумщини Богдан Небилиця. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим “судом” у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів “Лефортово” і “Матроська тиша”.

https://www.unian.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: