У Сумах хочуть підвищити тарифи на опалення на 40%

12.01.2019

Котельня Північного промвузла хоче підвищити тарифи на опалення для населення більше ніж на 40 відсотків. Становитиме тариф  на опалення 49 грн 74 коп за квадратний метр. Наразі ж їхній тариф – майже 34 гривні. 

Відповідний проект КППВ із листопада намагається узгодити в департаменті інфраструктури Сумської міськради. Проект також передбачає для будинків з лічильниками вартість тепла на 43 відсотка дорожче.

Тарифи, які пропонує Котельня Північного промвузла, вищі прийнятих цього місяця тарифів «Сумитеплоенерго» на суму до 20 відсотків, у залежності від категорії споживання.

У департаменті інфраструктури розповіли, що за останні півроку документ двічі повертали на доопрацювання, головна вимога департаменту – зменшити виробничі витрати і, відповідно, тарифи.

“Тарифи повинні затверджуватися НКРЄКП, а НКРЄКП відмовило Котельні Північного промвузла через те, що не всі теплові пункти у них обладнані лічильниками. Через те вони звернулися, аби виконавчий комітет СМР розглянув і затвердив тарифи, які вони надали згідно своїх розрахунків. Тарифи, як на наш погляд, завищені, вище навіть тих, які затвердило НКРЄКП «Сумитеплоенерго». Останнього варіанту тарифів, які б мали бути затверджені на виконавчому комітеті, сьогодні департаментом інфраструктури не отримано”, – розповів начальник управління координації і комунікації департаменту інфраструктури м. Суми  Віктор Павленко.

Заступник директора Дирекції Котельні Північного промвузла Ірина Рибальченко пояснила: “Ми маємо дуже  різні технологічні цикли. Технологія виробництва «Сумитеплоенерго» – з одного об’єму газу отримували два вида продукції, це електроенергія та теплоенергія. У нас на котельні Північного промвузла цього немає, ми можемо виробляти тільки теплову енергію. Тому наш плановий тариф буде відрізнятися на 10 відсотків від «Сумитеплоенерго», він буде більше. Наші тарифи не переглядалися з 2013 року, уже більше 5 років. У нас заборгованість дуже велика за природний газ, за електроенергію, за заробітну плату, ми не можемо здійснювати свою господарську діяльність. Ми отримали лист із зауваженнями від департаменту інфраструктури, готуємо відповідь. Там була пропозиція знизити на 15 відсотків – це 47 мільйонів, це дуже великі витрати. Зараз ми готуємо відповідь, ми покажемо ті статті витрат, на які ми зможемо знижувати”.

Черговий варіант тарифів Котельня північного промвузла збирається відправити департаменту інфраструктури наступного тижня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: