Чиновники Сумської облради “жирують”?

12.01.2019

Тему збільшення заробітної плати посадовцям Сумської обласної ради у Фейсбуці підняв В’ячеслав Павленко. У відповідь на інформаційний запит йому надійшли дані про грудневі заробітки чиновників. Цифри – у рази різняться від тих, що були ще в січні 2018-го.

“Вони не сіють і не орють, вони нічого не виробляють і часто від них взагалі ніякої користі, крім шкоди. Але обходяться вони нам, платникам податків, не дешево… Вони – це наші чиновники.

А ще, схоже, у грудні цього року до багатьох із них завітали Святий Миколай на пару з Дідом Морозом. Принаймні, таке враження виникає, коли бачиш, як різко зросли зарплати керівного складу, наприклад, Управління майном Сумської обласної ради. Ось які дані я тільки що отримав у відповідь на свій журналістський запит.

Якщо заступник начальника управління в січні отримав 20130,70 грн., то в грудні – аж 58259,58 грн! У начальника управління зарплата «скромніша», ніж у підлеглого: на початку року – 19080,16 грн, а у грудні – 35079,76 грн. Начальник юридичного відділу «стартувала» ледве не з межі бідності: у січні отримала 10 829,05 грн. Але потроху набрала розгін і у грудні практично наздогнала начальника – 34902,53 грн.!

Чому так різняться розміри заробітної плати на початку і в кінці року? Що сталося? Яке економічне диво в роботі Управління і підопічних комунальних підприємств, установ і закладів? На жаль, інформація про підсумки їх діяльності за 2018 рік на сайті Управління майном на теперішній час відсутня. Але очевидно, всі вони гуртом мали здійснити якийсь фантастичний прорив, щоб забезпечити начальнику Управління 292 923,52 грн зарплати за рік, а його заступнику – 322 255,14 грн. Разом з начальником юридичного відділу ця трійка керівників «напрацювала» майже на мільйон. Мабуть, обласний бюджет не встигає їм кошти на зарплату перераховувати…”, – написав В’ячеслав Павленко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: