Олександр Стрельченко: Наші співгромадяни повернуться з-за кордону лише тоді, коли бачитимуть, що в країні є майбутнє

13.01.2019

«Нині в Україні, за офіційною статистикою, – 1,5 млн безробітних. Тільки на Сумщині за минулий рік цей статус отримали близько 30 тисяч жителів. Працевлаштовано лише половину від цієї кількості, – говорить голова фракції Опозиційного блоку в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко. – Середній розмір допомоги у нашому регіоні становить 2345 грн. Звісно, на ці гроші вижити складно».

Мінімальна зарплата виросла за останній час на 15 доларів, прожитковий мінімум залишився на рівні 66 доларів і з першого липня його піднімуть аж на цілих 3 долари! У підсумку, мільйони наших громадян поставлені на грань виживання, не маючи можливості купити їжу, пройти лікування або оплатити комунальні послуги.

Через розчарування соціально-економічною ситуацією в країні та неможливість знайти достойну роботу жителі області вимушені їхати за кордон в пошуках кращого життя, зазначає депутат. А оскільки наша нація вважається працелюбною, то в інших державах українці затребувані, мають перспективи росту. У свою чергу, тотальний виїзд спеціалістів, низький рівень зайнятості та старіння робочої сили збільшує пенсійне навантаження і стимулює бідність серед усіх верств населення.

«Наші співгромадяни повернуться з-за кордону лише тоді, коли бачитимуть, що в країні є майбутнє, є перспективи для дітей, є можливість працювати, заробляти і достойно жити. Але не з цією владою. Оскільки вона відірвана від реальності і абсолютно не готова вирішувати проблеми пересічних українців. Майбутні вибори – це унікальний і, можливо, останній шанс для нашої країни кардинально змінити ситуацію і обрати тих людей, які реально будуть займатися питаннями простих громадян, а не набивати кишені і продовжувати курс на війну, розруху і убогість», – упевнений Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: