Новобудови на Сумщині – одні з найдешевших?

13.01.2019

В Україні в минулому році ввели в експлуатацію 5,2 млн. кв. м загальної площі нового житла (більше 61 тисячі квартир), але будівельний бум попередніх років вже трохи вщух. Можливо, тому що знижується попит покупців, адже квартири в країні коштують недешево.

За однокімнатну квартиру в столичній новобудові доведеться викласти в середньому близько 1,5 млн. грн., майже мільйон це буде коштувати в Харкові, а найдешевше – в Кропивницькому.

Найактивніше нове житло будують у Київській області, у минулому році там здали майже 11,5 тис. квартир. Трохи відстає Київ з його найдорожчими квартирами – 9,5 тис. У Одеській області в 2018 році в експлуатацію прийняли 6,7 тис. квартир в нових будинках, при цьому нерухомість там одна з найдорожчих. Однокімнатна квартира в Одесі в середньому коштує близько 790 тис. грн. Трохи відстає за темпами будівництва Львівська область – 6,6 тис. нових квартир, а ціна однокімнатної досягає 920 тис. грн.

Найдешевше житло в Кропивницькому, але в Кіровоградській області будують дуже мало – лише 175 нових квартир у минулому році. У Миколаївській, Херсонській та Сумській областях новобудов також небагато. Сумщина очолює групу аутсайдерів із показником 611 квартир при одній з найнижчих середній вартості нової 1-кімнатної квартири (40 кв. м) – 480 тис. грн.

Слово і Діло

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: