За сприяння депутатів Сумщини в обласній дитячій лікарні замінено 85 вікон

14.01.2019

«Ми вважаємо, що обласна дитяча лікарня – повинна бути сучасною, з якісним обладнанням, аби діти отримували належне лікування. Минулоріч, завдяки нашим ініціативам, у чотирьох відділеннях СОДКЛ було встановлено 85 вікон. На роботи із обласного бюджету виділили 900 тисяч гривень. У поточному році буде сформовано ряд пропозицій від нашої фракції по заміні вікон чи по капітальному їх ремонту в інших відділеннях». Про це заявив в ефірі телеканалу АТВ голова фракції Опозиційного блоку в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко.

До медичного закладу, в якому перебувають маленькі пацієнти з усіх районів Сумщини, депутати обласної ради Олександр Стрельченко та Микола Войтенко завітали разом з головою обласної організації «Спілки ветеранів АТО Сумщини» Володимиром Лавриком.

«Це була спільна ініціатива по заміні вікон. Завдячуючи депутатам-опозиціонерам вона втілилася в життя», – зазначив Володимир Лаврик.

Вікна у дитячій лікарні замінили вперше за 30 років, розповідають лікарі. Тепер і маленькі пацієнти, і працівники закладу знаходяться у теплому приміщенні.

Аліна, мама трирічного Артема, говорить, що в палаті офтальмологічного відділення, де вони знаходяться, комфортна температура і навіть не потрібні теплі речі, не дивлячись на те, що за вікном морози.

Мама шестирічного Івана приїжджає з сином до обласного кардіоревматологічного відділення кожні два роки, бо у хлопчика вроджені вади серця. Світлана каже, що раніше в палаті були протяги і прохолодно. Тепер дитина у футболці, ба в палатах тепло і не дме.

«Ми сьогодні задоволені тим, що почули схвалення від мам хворих дітей. Їм подобаються зміни і те, що в палатах стало тепло», – зазначає Олександр Стрельченко.

Ольга Гапієнко – заступник головного лікаря Сумської обласної дитячої лікарні розповідає: «Практично за місяць було змінено всі вікна у чотирьох відділеннях закладу. В офтальмологічному відділенні наразі 30 діток, в кардіоревматологічному – 5, в отоларингічному – 20, в психоневрологічному – 35, тому самі розумієте, яка кількість діток покращила свої умови перебування».

У планах на 2019 рік – встановлення нових апаратів для штучної вентиляції легень у відділенні інтенсивної терапії новонароджених. Для цього в обласному бюджеті вже передбачено 9 млн. 100 тисяч гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: