У мерії Сум повідомили про скасування підвищення вартості комунальної електроенергії

14.01.2019

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг знизила тарифи на електричну енергію для обслуговуючих організацій, ОСББ та управителів багатоквартирних будинків до рівня ціни для населення. Про це повідомили в мерії Сум.

Під час засідання 11 січня члени Нацкомісії проголосували за скасування своєї ж постанови № 2010 від 21 грудня 2018 року. Грудневим рішенням пропонувалося з 1 січня збільшити вартість електричної комунальної енергії для обслуговуючих організацій, ОСББ та управителів багатоквартирних будинків і гуртожитків із 1,68 грн./кВт-год. до 3,1 грн./кВт-год.

Відтак електроенергія, що споживається на технічні цілі в багатоквартирних будинках, буде обраховуватися з розрахунку 1,68 грн./кВт-год., як це було до моменту прийняття постанови № 2010. Цей же тариф застосовуватимуть з моменту опублікування постанови НКРЕКП № 1 від 11 січня 2019 року «Про скасування постанови НКРЕКП від 21 грудня 2018 року № 2010».

Разом з тим, під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив профільному заступнику Олександру ЖУРБІ звернутися до ПАТ «Сумиобленерго» та НКРЕКП за роз’ясненнями: за яким тарифом здійснювати розрахунки вартості електроенергії для комунальних потреб багатоквартирних будинків за період з 1 по 11 січня.

Нагадаємо, 27 грудня 2018 року на позачерговому засіданні міської ради сумські обранці ухвалили Звернення до вищого керівництва держави та НКРЕКП щодо скасування постанови № 2010.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: