Перший заммера Сум Войтенко: “Не прийшов до суду, бо був у лікаря”

15.01.2019

Перший заступник міського голови Сум Володимир Войтенко не з’явився до суду, бо був у лікарні. Так прокоментував посадовець свою відсутність  у суді 10 січня, де мав відбутись розгляд справи стосовно нього. Тоді виніс посадовцю штраф у розмірі – 960 гривень 50 копійок за невиконання процесуального обов’язку.

«Було загострення остеохондрозу, я звернувся до лікарні, були проведені процедури, і уколи робили – у мене довідка є, суду надам. Але в той день засідання мало не відбутися, мені там треба було просто бути присутнім, тому що не було не захисника, і прокурор, здається, заявляв про те, що засідання не відбудеться. – Як зі штрафом буде? – Якщо суд відміне – відміне, не відміне – будемо платити штраф”, – так пояснив ситуацію Володимир Войтенко.

«10 січня цього року обвинувачений в судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи. Про причини своєї неявки він суд не повідомив, доказів поважності своєї відсутності не надав, тому всі ці обставини були розцінені судом як неявка до суду без поважних причин та невиконання процесуального обов’язку», – прокоментувала рішення суду прес-секретар Зарічного районного суду м. Суми Наталія Сидоренко.

Ця судова справа розглядається з 2016 року. Перший заступник Сумського міського голови звинувачується в незаконному звільненні працівників з особистих мотивів, кваліфікуючими ознаками якого є дії, вчинені повторно і щодо двох вагітних жінок. Санкція статті передбачає від 850 до 1700 гривень або позбавлення права обіймати певні посади на строк до п’яти років, або арешт на строк до шести місяців.

https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: