Грип у Конотопі: померло двоє людей, але причин для карантину поки немає

15.01.2019

За даними «Сумського лабораторного центру», у Конотопі та районі перевищено епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ. У місті від грипу померло двоє людей.

У лабораторному центрі зазначають, що під час другого тижня січня показники захворюваності серед жителів Сумщини відповідали середньому рівню інтенсивності епідемічної активності грипу та ГРВІ. Дітей захворіло в 4,5 разів більше, ніж дорослих. Найвища інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ — серед дітей віком до 4 років.

Секретар Конотопської міської ради Тетяна Сизон під час апаратної наради 14 січня доручила начальнику відділу освіти та головному лікарю Конотопської ЦРЛ тримати на контролі ситуацію із захворюваннями та у разі необхідності вживати відповідних заходів.

«Говорити про карантинні заходи у школах зарано, поки ми не володіємо ситуацією щодо кількості учнів у класах після канікул», – зазначила посадовиця.

Начальниця відділу освіти міськради Ольга Беспала пізніше написала у Фейсбуці, що у школах відсутні через хвороби 2% учнів. За її словами, підстав для припинення освітнього процесу немає: епідпоріг у Конотопі перевищений на 0,5%, більшість хворих за останній тиждень — дорослі.

У прес-службі Конотопської РДА повідомили, що з 3 по 9 січня кількість захворювань в районі зросла на 25,9%, у порівнянні із попереднім тижнем. Випадки грипу серед мешканців сільської місцевості не реєструвались.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: