У мерії Сум прокоментували виклик Лисенка в НАЗК

15.01.2019

У правовому управлінні міської ради надали коментар щодо розміщеного 14 січня 2019 року на сайті НАЗК України запрошення Сумському міському голові Олександру ЛИСЕНКУ прибути до НАЗК України 28-30 січня з підстав порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

«Питання порядку, умов та розмірів оплати праці міському голові вже були предметом пильного вивчення з боку органів поліції, Національного антикорупційного бюро України, прокуратури. Проте, при розгляді в судових органах матеріалів адміністративних справ відносно Олександра Лисенка, позиція правоохоронних органів про наявність конфлікту інтересів в діях Сумського міського голови не знайшла підтвердження», – зазначає начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО.

В управлінні звертають увагу, що правозастосовна практика з питань наявності конфлікту інтересів у діях міських голів під час виконання ними невід’ємних, власних повноважень, не завжди враховує їх виключний статус та особливий порядок врегулювання конфлікту інтересів, передбачений ч. 1 ст. 35 Закону України «Про запобігання корупції», відповідно до норми якої правила врегулювання конфлікту інтересів в діяльності міських голів визначається Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: