На Краснопільщині чоловік убив брата і заховав тіло під підлогу

15.01.2019

До чергової частини Краснопільського відділення поліції звернувся чоловік, який був занепокоєний тим, що з 11 січня його рідний дядько не виходить на зв’язок. Останній проживав сам, мав вади здоров’я і ніколи не полишав будинку.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала за вказаною адресою, дійсно не знайшла господаря вдома, тому правоохоронці розпочали його пошуки як безвісті зниклого. Оглянувши його подвір’я, вони звернули увагу на невеличкі бурі плями на снігу, що були схожі на кров. Подібні плями були виявлені і в сараї. Це викликало підозри.

«До проведення подальших слідчих дій долучилися працівники прокуратури. Ми припустили, що чоловіка могли вбити. А тому відкрили кримінальне провадження у відповідності зі ст. 115 КК України «Умисне убивство». Опитавши всіх, хто його знав, отримали інформацію, що до нього інколи заходив молодший брат. Якщо перший характеризувався з позитивного боку, то останній – навпаки, – коментує Віталій Усик, начальник слідства Краснопільського відділення поліції. – До того ж, місцеві вказали, що молодший брат нерідко підіймав на старшого руку».

Поліцейські вирішили з ним поспілкуватися, проте вдома не застали. Розшукали в Краснопіллі, у друзів. Спочатку чоловік запевняв, що не знає, куди подівся його брат. Але потім зізнався: під час сварки на подвір’ї він вдарив його сокирою по голові. Коли зрозумів, що накоїв, то, аби убезпечити себе від викриття, прибрав закривавлений сніг, а тіло заховав у коморі під підлогу. В подальшому під час слідчих дій тіло зниклого чоловіка там і знайшли.

За даним фактом у поліції триває досудове слідство, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Якщо його провина буде доведена в суді, покаранням за скоєне може стати від 7 до 15 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: