Представник «Шляхрембуду» дав показання у справі про загибель сумчанки під колесами тролейбуса

16.01.2019

Сьогодні, 16 січня, у Зарічному районному суді відбулося продовження розгляду кримінального провадження за фактом ДТП, що спричинило смерть дівчини під колесами тролейбуса.

Під час засідання допитали свідка – працівника «Шляхрембуду», який на той час був начальником шляхо-експлуатаційної ділянки.

Нагадаємо, трагедія сталася 9 лютого 2016 року на проспекті М. Лушпи, навпроти ТРЦ «Лавина». Тоді 17-річна студентка випала з переповненого тролейбуса та потрапила під колесо. Вона отримала травми голови, несумісні з життям.

Прокуратура звинувачує у смерті дівчини двох працівників КП «Електроавтотранс» (водія тролейбусу і начальника служби руху),  а також  начальника технічного відділу Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради. Водію інкримінують порушення правил безпеки руху, що спричинило смерть потерпілого.  Начальнику служби руху –  службове підроблення. А начальнику техвідділу УКБ – порушення правил, норм і стандартів, що стосується убезпечення дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілому.

Обвинувачених судять майже два роки. Справа надійшла до суду 31 січня 2017 року.

Сьогодні, під час допиту свідка питали про чистку вулиць від снігу. Адже на зупинці, де сталася трагедія, були великі замети. Свідок відповів прокурору, що точну кількість розчищувальної техніки, яка працювала на момент трагедії в місті, вже не пам’ятає, але це було близько 40 одиниць. Ту частину дороги, де сталася аварія, повинно чистити саме «Шляхрембуд». Через великий обсяг роботи по всьому місту дороги розчищалися у силу можливостей.

Після допиту свідка судове засідання завершилось. Продовжать розгляд справи 30 січня об 11 годині.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: