У Сумах зверху донизу тріснула п’ятиповерхівка

17.01.2019

Діри проглядають не лише на фасаді будівлі, а вже й почали тріщати стіни в квартирах. Мешканці бояться, що дім просто може рухнути, адже мало не щодня чують, як обсипається штукатурка.

Перші тріщини на фасаді будинку почали з’являтися майже рік тому, говорять люди.

“Тріщина проходить по під’їзду номер два та три. Дірки суцільні, вони починаються від даху і аж до фундаменту. У березні 2018-го була спеціальна комісія, поставили маячки та мали визначити, що з будинком. Але ми досі не знаємо тих результатів: чи впаде дім, чи ні, що робити нам?”, –  занепокоєний мешканець будинку Віктор Шилкін.

Та віднедавна тріщати почало ще й всередині будинку.

“Майже у кожного в квартирі з 1-го по 5-й поверхи руйнування видно і всередині помешкань. Тріскот чути постійно. Ось тут в коридорі відпадає штукатурка та шпалери відслоїлися, чути, як осипається штукатурка “, – говорить Ірина Слюсар.

У деяких квартирах через діри в стінах можна й вулицю побачити. А ширина тріщини досягає до 5 сантиметрів.

“У ванній найбільшу тріщину ми закрили зверху, а ось плитка вже відпадає, бо утворилася проміжина тут між стінами”, – показує Валентина Полторак.

На звернення людей управління інфраструктури Сумської міськради провело дослідження будинку. Руйнується він через стічні води, які йдуть прямісінько до підвалу та підмивають фундамент. Батагоповерхівку визнали аварійною та розробили проект капітального ремонту.

“Вартість робіт по будинку задля усунення всіх недоліків і приведення його до нормального стану сягає 4 млн 317 тисяч грн. Сюди входить підсилення фундаментного покриття, підсилення стін, де пішли тріщини, утеплення всього будинку”, – коментує в.о. деректора департаменту інфраструктури м. Суми Віктор Павленко.

Цей будинок, зважаючи на обсяг руйнування, включать на ремонт у першу чергу. Всю суму в майже 4,5 мільйонів гривень, які необхідні для капітального ремонту, навряд чи знайдуть.

Адже загалом на рік мають лише 16,5 мільйонів на ремонт житлового фонду. Тож обіцяють зробити найнеобхідніше, аби будинок не впав.

http://spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: