У Сумах патрульні врятували маленьку дитину від переохолодження

17.01.2019

Ніч, спиртні напої, мороз та дитячий візочок із переохолодженою однорічною дитиною — навряд чи ці слова можуть асоціюватися разом, однак саме на таке повідомлення виїздили сумські патрульні.

Подія трапилася 16 січня, близько 21 години 30 хвилин, на вулиці Ремісничій. На лінію 102 звернулася стурбована жінка, яка повідомила, що під вікнами її будинку невідомі розпивають спиртні напої, голосно кричать, а поряд із ними стоїть дитячий візок, у якому плаче немовля.

Екіпаж патрульної поліції швидко направився за адресою, про яку йшлося в повідомленні. На місці події поліцейські виявили 24-річну жінку та 30-річного чоловіка, які на лавці зловживали спиртними напоями. Як потім з’ясувалося, жінка була матір’ю дитини, а чоловіком виявився її знайомим. Громадяни поводилися зухвало, агресивно та не тільки ніяк не реагували на зауваження інспекторів, а, навіть не намагалися заспокоїти дитину.

«Спочатку ми помітили, що дитина не має рукавичок, а коли підійшли ближче, то побачили в неї ознаки переохолодження. Не гаючи часу, ми прийняли рішення тимчасово вилучити дитину та покласти її до службового авто, щоби вона могла зігрітися до приїзду медиків», — розповідає інспектор 4-ї роти батальйону УПП в Сумській області Андрій Беліцький.

З цим не погодилася нетвереза матір, яка почала кричати та хапати за одяг небайдужих чоловіків, заявницю, яка також вийшла на вулицю, та патрульних поліцейських. Однак поліцейські все ж помістили дитину до автомобіля та викликали швидку. Щоби маля не плакало, її взяла на руки патрульна, яка почала з нею гратися та заспокоювати.

Лікарі зафіксували в однорічної дівчинки переохолодження та підвищену температуру. Патрульні оперативно доставили її до медичного закладу для надання допомоги. До лікарні доставили і її матір, яка пройшла огляд на стан сп’яніння. Результат шокував як охоронців порядку, так і лікарів — 3,16 проміле алкоголю.

У Сумському відділі поліції патрульні склали на чоловіка та жінку по адміністративному матеріалу за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді) КУпАП. Дитину передали до Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: