Глухівський водоканал має намір встановити загальнобудинкові лічильники води

18.01.2019

22 червня 2017 року Верховною Радою України був прийнятий закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», згідно з яким кожен буде оплачувати тільки ті обсяги комунальних послуг, які фактично використовував. Документ передбачає установку вузлів обліку спожитої теплової енергії та води в багатоквартирних будинках, в яких зареєстровано два і більше абонентів.

“При цьому Законом встановлено термін оснащення будівель приладами комерційного обліку води для житлових будівель до 2 серпня 2019 року. Безперечно, такі заходи є одним із шляхів економії та заощадження у сфері житлово-комунальної послуги. Відтак, п. 11 Постанови КМУ № 630 від 21.07.2005 р. передбачено, що в разі обладнання багатоквартирного будинку загальнобудинковим засобом обліку води, різниця між показами будинкового лічильника та лічильників, встановлених у квартирах мешканців, розподілятиметься між споживачами, в помешканнях яких відсутні прилади обліку, пропорційно кількості мешканців квартири. Тож, радимо глухівчанам, які ще й досі не контролюють кількість спожитої ними води, та не мають можливості її регулювати, замислитись над необхідністю встановлення в їхніх оселях індивідуального приладу обліку.”, – підкреслюють на сайті Глухівської міськради.

Виходячи з прийнятого закону, для мешканців передбачено розстрочення оплати – до п’яти років. Жителі багатоквартирних будинків можуть самостійно придбати і встановити такі лічильники, і комунальне підприємство не має право це заборонити.

Обслуговування та ремонт обладнання також фінансово лежить на плечах власників будинків.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: