Рятувальники назвали місця, де в Сумах на Водохреща можна пірнути в ополонку

18.01.2019

В Україні 19 січня відзначається православне свято Водохреща. Крім освячення води у релігійних установах, люди прямують до водойм, щоб дотриматися поширеної народної традиції – скупатися у крижаній воді. Для того, щоб не сталося трагедії, по всій країні напередодні були визначені офіційні місця для здійснення цього звичаю.

У Сумській області на них будуть чергувати 109 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. У Сумах організовані місця для занурення в ополонку будуть облаштовані на річці Псел, поблизу мосту на вул. Харківська та поблизу пішохідного мосту по вул. Заливна.

Також рятувальники попереджають, що категорично заборонено занурюватися у воду в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку і медичних працівників. Купання дітей повинно відбуватися лише під наглядом батьків чи дорослих. У жодному разі не можна пірнати у воду, заходити в ополонку необхідно повільно й обережно, а перебувати в ополонці можна не більше 10 секунд – трьох занурень цілком достатньо. Після купання потрібно зігрітися – розтерти тіло рушником, швидко перевдягнутися в суху білизну і випити гарячого чаю. Купання в крижаній воді під впливом алкоголю категорично заборонено.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: