Жителька Сумщини – у реанімації через грип

18.01.2019

Грип став причиною двосторонньої пневмонії, яку діагностували у мешканки Сумщини. Молода жінка перебуває в реанімації Шосткинської ЦРЛ, за її життя борються медики. Про це повідомила завідувачка інфекційним відділенням Тетяна Тупікова.

За словами медика, ситуація із захворюваністю на грип погіршується. Тетяна Тупікова зазначила, що у 80% пацієнтів – не ГРВІ, а саме грип, який не діагностують терапевти. Хвороба виникає раптово, може проходити без катаральних явищ (нежить, біль у горлі та ін.). Вранці та ввечері спостерігається висока температура, у хворого – ломота в тілі.

Тетяна Тупікова переконливо просить не відкладати візит до лікаря. Якщо на третій день температура не знижується, необхідно йти на прийом до лікаря. Зараз грип найчастіше ускладнений пневмонією. Тому лікар обов’язково повинен послухати пацієнта, щоб з’ясувати, чи немає запалення легенів. Завідувачка інфекційного відділення ЦРЛ з жалем констатує, що в стаціонар потрапляє чимало тих, хто пізно звернувся до лікаря. Вона підкреслила: грип страшний ускладненнями, які можуть призвести до смерті.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: