У мерії Сум відповіли на петицію про побори в лікарнях

18.01.2019

Отримала відповідь міської влади електронна петиція “Перевірка медичних закладів у місті Суми щодо законності побирання коштів з паціентів”, яку зареєстрував сумчанин Андрій Горячий.

“Нікому не є таємниця те, що потрапивши до лікарні досить часто доводиться проходити обстеження (УЗД тощо), або робити додаткові аналізи, які з тверджень працівників лікарень є платні. Однак, досить часто гроші приймаються готівкою, без видачі будь-якого документа з призначеням платежу на рахунок, або до каси закладу. На прохання надати якийсь документ з найменуванням послуги за яку треба сплатити, надаеться квитанція з зазначеною підставою “Добровільне пожертвування” надалі сумма платежу (копія однієї з квитанцій додається до петиціїі) . Одразу отримавши таку квитанцію виникає безліч питань, з яких “Чи насправді лікарні м. Суми на стільки недофінансовані ?” “Чи є такі дії представників лікарень законними в розрізі діючого законодавства?” ” – писав автор звернення, запропонувавши створити спеціальну комісію для перевірки сумнівних фактів.

“Порушені у Вашій петиції питання опрацьовані, розроблений та оприлюднений проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради (https://smr.gov.ua/images/documents/Proekty/Vykonkom/2018/12/Petucia_-_finansova_perevirka.doc). Про дату та час проведення засідання виконавчого комітету Сумської міської ради Вас буде повідомлено додатково”, – йдеться у відповіді мерії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: