«Знущання над людьми», – з так званою «медреформою» населення не відчуває для себе покращення

20.01.2019

«Із самого початку було зрозуміло, що так звана медреформа, яка проводиться владою, – це не реформа, а знущання над людьми. На законодавчому рівні в порушення Конституції, вводять платну медицину, а в цей час у 85% населення країни просто немає грошей». Про це в ефірі телеканалу АТВ говорила співголова Національної платформи «Жінки за мир» Тамара Іщенко.

Вона розповіла, що в інформаційному просторі про медичну реформу говорять три роки, а реально вона стартувала в 2018 році і стосувалася лише первинної ланки. «Ми чули від представників міністерства охорони здоров’я, від влади, що процес іде позитивно, всі задоволені реформою. Але я б не була такою оптимістичною, бо достатньо подивитися на реалії. Коли суспільство говорить про реформу, то кожна людина чекає покращення особисто для себе. Натомість у нас з’явилися епідемії таких хвороб, про які ми раніше навіть не чули. Зірвано плани вакцинації, закупівлі необхідних ліків, якась вакханалія відбувається з закриттям лікарень, знищується швидка допомога, лікарі виїжджають з країни. Все це свідчить про «дієвості» цієї так званої медреформи», – ділиться думками Тамара Іщенко.

За останній рік зросла кількість людей, що негативно ставляться до змін, які відбулися в системі охорони здоров’я. Таких від 41% до 46%. А за міжнародними рейтингами українську медичну систему оцінили на 128 місці зі 149. Все через те, що влада не виставила пріоритети і не виконала анонсовані кроки. А це: поліпшення умов роботи медиків, підвищення їм зарплати, покращення матеріальної бази, зменшення фінансового тягаря для населення, зникнення корупції.

Тамара Іщенко переконана, що не може таке важливе міністерство очолювати людина без певної освіти і кваліфікації. Ми вже бачили, коли люди без громадянства України «пореформили» і виїхали без усякої відповідальності. Лідер «ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ» Юрій Бойко також неодноразово порушував це питання. Він акцентував увагу у своїх виступах на непродуманості і недержавницькому підході пускати у вільне плавання медичну, реформу», – наголосила  співголова Національної платформи «Жінки за мир».

Тамара Іщенко стверджує, що з такою виконуючою обов’язки міністра як Уляна Супрун, не те, що реформи, у нас населення скоро не буде. Оскільки люди вимушені самостійно платити за свої операції. Більшість опитуваних говорять, що власних заощаджень не вистачає. Інколи, не маючи фінансової можливості оперуватися, люди просто помирають.

«Не дивлячись на переможні звіти Уряду, реформа в медицині йде зі збоями, скандалами, супроводжуються не прорахованими і суперечливими рішеннями, що нівелює ті позитивні цілі, які вона ставить. Помилки, допущені в 2018 році, будуть наростати. Якщо не робити термінових коригуючих заходів, знову постраждає населення», – упевнена політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: