У мерії Сум роз’яснили, як ставитися до додаткових сум у рахунках за газ

21.01.2019

Міський голова Сум Олександр Лисенко доручив роз’яснити городянам, як ставитися до додаткових сум у рахунках за газ.

«Дивився пояснення «Сумигазу» про додаткові суми в платіжка за газ. Про приведення до відповідних стандартів газопостачання. Що це за стандарти, через які в платіжках з’являються додаткові суми?… Кабмін говорить не платити, НКРЕ каже не платити, а жителі автоматично позбавляються субсидій. Що за двовладдя? «Сумигаз» подало до суду на НКРЕ, за цим рішенням ми не повинні позбавляти жителів субсидій, якщо вони не сплатили цю додаткову суму», – говорить мер.

«Позбавляти жителів субсидій ніхто не буде, так як механізм ще з травня змінився. Субсидію не нараховують тільки тоді, коли споживач позбавляється послуги», – зауважила начальник Департаменту соцзахисту населення Тетяна Масик.

«Городяни не повинні платити ці суми, так як скасування однієї постанови не відновлює автоматично дію попередньої. На сайті ВР цю постанову від 1996 року не відновлено і вона не діє», – зауважив начальник правового управління Олег Чайченко. За його словами, навіть якщо газовим компаніям і буде потрібно виплатити якісь суми, це необхідно зробити з держбюджету, а не з кишені жителів, так як в іншому випадку втрачається сенс соціальних гарантій.

rama.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: