Сумська мерія стурбована безпекою добудови універмагу “Київ”

21.01.2019

Мер Сум Олександр Лисенко дав доручення підлеглим з’ясувати, що відбувається з добудовою універмагу «Київ». Про це йшлося сьогодні, 21 січня, на апаратній нараді.

– Яка ситуація з універмагом «Київ»? – запитав він у начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції Анатолія Довбні.

– Дві справи зараз знаходяться у Верховному суді, – відповів той.

– Я прошу вас вийти туди і подивитися уважно: там зараз відбувається скління, і ставляться якісь колони, – дав доручення мер. – Це за проектом? Тому що там великий архітектор був Володимир Биков (екс-головний архітектор Сум), який спохабив півміста тут. Я так розумію, що це він там … Знаєте, щоб він не підвів замовників. Я не знаю, можна це чи ні, я не архітектор і не будівельник, але ставити якісь підпірки сотку, трубу квадратну, на асфальт, під те скління … Потрібно мінімум звернутися до замовника, щоб вони замовили контроль над проектом. Що там відбувається? Тому що прийшли до мене архітектори, не буду прізвища називати, і кажуть, що там є не те що порушення, а там є деформація конструкції. Потрібен контроль, у першу чергу ваш.

Зверніть увагу. Зв’яжіться з Биковим, задайте йому питання, вийдіть, зробіть позначки, натяжечки, висновки … Не дай бог, я попереджаю вас, щоб потім не було у нас трагедії. Звертаюся і до управління праці, у нас є відділ охорони праці. Давайте всі разом подивимося на ситуацію.

– Цей об’єкт є комплексом, тому підпадає під юрисдикцію обласної ДАБІ, – почав було відповідати пан Довбня, але мер його перебив.

– Напишіть на область, тому що у них там дуже модно говорити, що в Сумах щось не так. А те, що вони повинні зробити, будь ласка, напишіть їм лист, що є інформація … у нас вже купа петицій по універмагу. Люди пишуть, тому що бояться. Нехай ще раз перевірять.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: