Асоціація ОСББ Сум не виконуватиме постанову Кабміну про монетизацію субсидій

21.01.2019

Про це на брифінгу 21 січня заявив член Нацради з питань створення і функціонування ОСББ при Кабміні, голова правління Асоціації ОСББ «Сумщина» Роман Гученко.

Йдеться про постанову уряду про деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі №1176, прийняту 27 грудня 2018 року, а оприлюднену минулого тижня.

На думку Романа Гученка, це не монетизація, а псевдомонетизація субсидій. “Ця постанова змушує ОСББ відкривати додаткові рахунки в Ощадбанку, утримувати ці рахунки і надавати знижку субсидіантам до того, як її компенсація зайде на рахунок ОСББ”, – пояснив свою позицію Роман Гученко.

За його словами, попередня постанова, яка була прийнята у квітні 2018 року, передбачала, що субсидіанти мали отримувати знижку від ОСББ лише після того, як кошти від держави будуть зараховані на рахунки ОСББ. “Пільги і субсидії мають бути прямою адресною допомогою від держави – субсидіанту. А уряд цією постановою поклав додаткове фінансове навантаження на ОСББ”, – заявив пан Гученко.

До квітня 2019 року члени асоціації ОСББ «Сумщина» (34 ОСББ, діючих у Сумах) по субсидіях працюватимуть за старими правилами і додаткових рахунків не відкриватимуть.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: