У Сумах британський підприємець через суд стягнув 1,3 мільйона гривень

21.01.2019

До господарського суду Сумської області надійшла позовна заява Командитного товариства “Гайрок Сейлс” (HAYROCK SALES L.P.) про стягнення з відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Пандеон” 1 349 690,78 грн матеріальної шкоди та судового збору.

Відповідач подав позовні вимоги визнав, але зазначив, що не має фінансової можливості погасити борг.

Як було встановлено, між ТОВ «Пандеон» (покупець) та HAYROCK SALES L.P. (продавець) був укладений контракт. Згідно з ним продавець зобов’язався передавати у власність покупця товари, а той у свою чергу, зобов’язався приймати та оплачувати такий товар в асортименті, кількості, за цінами, зазначеним в рахунках-інвойсах, які додаються та є важливою частиною контракту. На виконання умов договору HAYROCK SALES L.P. поставило ТОВ «Пандеон» тканину, виготовлену із синтетичних (поліефірних) штапельних волокон, на загальну суму 47 505 (сорок сім тисяч п’ятсот п’ять) доларів США. І хоча покупець мав би оплатити товар протягом 180-ти банківських днів з моменту отримання товару, він так цього і не зробив.

Листом від 01.09.2018 ТОВ «Пандеон» повідомило, що у зв’язку з важким фінансовим становищем та відсутністю на підприємстві необхідних грошових коштів для погашення заборгованості, він свої умови контракту виконати не може.

Враховуючи те, що станом на 06.09.2018 року строк виконання зобов’язань перед HAYROCK SALES L.P. закінчився, а заборгованість так і не погашена, британське підприємство вирішило звернутися до суду за захистом своїх порушених прав.

З урахуванням всіх обставин справи, позивач подав суду належні докази, які об‘єктивно й у визначеному законом порядку підтвердили його позицію, суд вирішив позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: