На Сумщині згорів чоловік

22.01.2019

21 січня о 14:59 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу будинку в с. Жихове Середино-Будського району. Виявили загоряння сусіди. На гасіння направили добровільну пожежну команду місцевого агропідприємства, місцеву пожежну команду із с. Уралове та відділення 21-ї державної пожежно-рятувальної частини із райцентру, якому довелося подолати відстань приблизно у 32 км.

Як було встановлено, вогонь охопив дерев’яну житлову будівлю та перекинувся на розташований поруч сарай. Виникла загроза для ще 3 господарчих споруд. Для забезпечення безперебійної подачі води на гасіння автоцистерни довелося дозаправляти від місцевого озера, що знаходилося на відстані близько 2 км від місця пожежі. Під час гасіння у будинку вогнеборці виявили обгоріле тіло людини.

О 17:09 спільними зусиллями вдалося зупинити подальше поширення вогню. Та щоб повністю приборкати вогонь, довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 21:35, використавши близько 26 т води, пожежу повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки 21-ї державної пожежно-рятувальної частини, 2 працівника та 2 одиниці техніки добровільної та місцевої пожежних команд.

На місці працювала слідчо-оперативна група у складі працівників підрозділів Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Загиблим виявився господар будинку 1924 р. н., який мешкав самотньо. За попередніми висновками фахівців, припустима причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: