В Охтирці затримали бандитів, які вибивали данину з підприємців

22.01.2019

За належного процесуального керівництва прокуратури Сумської області співробітниками Служби безпеки України в Сумській області спільно з новоствореним детективним підрозділом Головного управління Нацполіції в Сумській області припинено діяльність злочинної організації, учасники якої причетні до вчинення низки тяжких злочинів на території Сумщини.

Встановлено, що зловмисники, більшість з яких не вперше попадають у поле зору правоохоронців, створювали штучні конфліктні ситуації та вимагали в підприємців «данину» за їх вирішення. Також учасники угрупування вчиняли розбійні напади, відбираючи в осіб, окрім коштів, ювелірні вироби, телефони та інші цінності. Зокрема чоловікові, якому погрожували фізичною розправою, довелось віддати зловмисникам свій автомобіль. Наразі потерпілими від дій нападників визнано п’ять осіб.

У вівторок, 22 січня 2019 року, в порядку ст. 208 КПК України затримано чотирьох учасників злочинної організації, серед яких і її організатор, яким вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України, вчинені у складі злочинної організації. Організатору угрупування окрім вищезазначеного інкриміновано також ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. Всі затримані – жителі м. Охтирка Сумської області, віком від 24 до 40 років.

За місцем проживання та в транспортних засобах затриманих проведено 9 санкціонованих обшуків, під час яких вилучено готівку, предмети, схожі на зброю, та інші речі, які мають значення для слідства. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Водночас досудове слідство триває, встановлюються інші учасники організованої групи та точна кількість потерпілих.

Довідково: підозрюваним загрожую від 8 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: